Ja estan obertes les inscripcions per a la Transtramuntana 4500 (TT4500), la prova cicloturista amb més desnivell de les Illes Balears. La cursa, organitzada pel Club Ciclista Arenal, se celebrarà el proper 25 d’octubre i tindrà la sortida i arribada a Port de Pollença, concretament al Club Pollentia Resort: un recorregut de nord a sud per la meravellosa Serra de Tramuntana, declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 2011. 242 quilòmetres i 12 ports de muntanya, amb un desnivell acumulat de 4.500 metres, en una marxa de cicloturisme extrem per a tots aquells que vulguin sentir unes emocions i experiències úniques.

L’exigent recorregut travessarà les localitats de Port de Pollença, Pollença, Lluc, Escorca, Sóller, Deià, Banyalbufar, Estellencs, Andratx, Sa Coma, Es Capdellà, Puigpunyent, Esporles, s’Esgleieta, Palmanyola, Sóller, Escorca, Pollença i Port de Pollença. I els ciclistes hauran de pujar els següents ports de muntanya: Coll de Femenia, Puig Major, Coll d’en Bleda, Coll de Sa Pedrissa, Coll d’en Claret, Coll des Pi, Sa Gramola, Coll de n’Esteva-Sa Coma, Galilea, Coll des Grau, per acabar amb el més dur, Coll de Sóller i Puig Major.

Com a principal novetat, en aquesta edició s’ha creat la Trantramuntana 3000 (TT3000), una ruta una mica menys exigent per a aquells que no se sentin tan preparats físicament, però que vulguin gaudir d’un dia inoblidable a la Serra de Tramuntana. Aquesta prova serà de 175 quilòmetres i 6 ports de muntanya. La sortida i arribada, al mateix punt que la TT4500, però un cop coronada Sa Pedrissa, la cursa girarà cap a la localitat de Valldemossa i així tornar a la línia de meta. Qualsevol participant pot optar per qualsevol de les dues curses fins al mateix dia de la prova. Els preus per participar són els següents:

50 € inscripcions fins al 30 de juny.
60 € per a inscripcions l’1 de juliol al 20 d’octubre (tancament d’inscripcions online) .
75 € per inscripcions el 24 i 25 d’octubre ( dia de la cursa i anteriors).

Per què a la Serra de Tramuntana?
La TT4500 neix com un repte personal per als participants, on només importa el fet de la superació personal, no el temps emprat o la posició d’arribada. Des d’un principi, es va decidir que el recorregut passés per la Serra de Tramuntana com a homenatge a un paratge únic de la geografia mallorquina, no sempre ben valorat i danyat en moltes ocasions. També perquè el disseny de les seves carreteres, permet un viatge únic, ple de precioses vistes i panoràmiques espectaculars i que en la seva totalitat, dóna un nivell de duresa i exigència ciclista difícil de trobar a la Mediterrània. Fa temps que a l’illa faltava una prova ciclista d’aquestes característiques, amb la serra com a eix i nucli principal del seu recorregut, aquesta Serra que en 2011 va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

 

Ya están abiertas las inscripciones para la Transtramuntana 4500 (TT4500) la prueba cicloturista con más desnivel de las Islas Baleares. La carrera, organizada por el Club Ciclista Arenal, se celebrará el próximo 25 de octubre y tendrá la salida y llegada en Puerto de Pollença, concretamente en el Club Pollentia Resort: un recorrido de norte a sur por la maravillosa Serra de Tramuntana, declarada Patrimonio de la Humanidad por la Unesco en 2011. 242 kilómetros y 12 puertos de montaña, con desnivel acumulado 4.500 metros, en una marcha de cicloturismo extremo para todos aquellos que quieran sentir unas emociones y experiencias únicas.

El exigente recorrido atravesará las localidades de Puerto de Pollença, Pollença, Lucas, Escorca, Sóller, Deià, Banyalbufar, Estellencs, Andratx, Sa Coma, Es Capdellà, Puigpunyent, Esporles, s’Esglaieta, Palmanyola, Sóller, Escorca, Pollensa y Port de Pollença. Y los ciclistas deberán subir los siguientes puertos de montaña: Coll de Femenia, Puig Major, Coll d’en Bleda, Coll de Sa Pedrissa, Coll d’en Claret, Coll des Pi, Sa Gramola, Coll de n’Esteva-Sa como, Galilea, Coll des Grau, para acabar con el más duro, Coll de Sóller y Puig Major.

Como principal novedad, en esta edición se ha creado la Trantramuntana 3000 (TT3000) una ruta un poco menos exigente para aquellos que no se sientan tan preparados físicamente, pero que quieran disfrutar de un día inolvidable en la Sierra de Tramuntana. Esta prueba será de 175 kilómetros y 6 puertos de montaña. La salida y llegada en el mismo punto que la TT4500, pero una vez coronada Sa Pedrissa, la carrera girará hacia la localidad de Valldemossa y así volver a la línea de meta. Cualquier participante puede optar por cualquiera de las dos carreras hasta el mismo día de la prueba. Los precios para participar son los siguientes:

50 € inscripciones hasta el 30 de junio.
60 € para inscripciones el 1 de julio al 20 de octubre (cierre de inscripciones online).
75 € para inscripciones el 24 y 25 de octubre (día de la carrera y anteriores).

¿Por qué en la Sierra de Tramuntana?
La TT4500 nace como un reto personal para los participantes, donde sólo importa el hecho de la superación personal, no el tiempo empleado o la posición de llegada. Desde un principio, se decidió que el recorrido pasara por la Sierra de Tramuntana como homenaje a un paraje único de la geografía mallorquina, no siempre bien valorado y dañado en muchas ocasiones. También porque el diseño de sus carreteras, permite un viaje único, lleno de preciosas vistas y panorámicas espectaculares y que en su totalidad, da un nivel de dureza y exigencia ciclista difícil de encontrar en el Mediterráneo. Hace tiempo que en la isla faltaba una prueba ciclista de estas características, con la sierra como eje y núcleo principal de su recorrido, esta Sierra que en 2011 fue declarada Patrimonio de la Humanidad por la Unesco.

Esta web utiliza cookies para facilitar tu navegación. Si estás de acuerdo, pulsa "Acepto". Sí, acepto

Pin It on Pinterest